onsdag 8 juni 2011

Garnjakt i Spanien

Att hitta garn i Spanien kan tyckas enkelt, det finns massor med "mercerias" som säljer sybehör och dylikt. Går också att hitta på somliga av de lågprisbutiker som ofta heter något med "Chino" eller "bazar". Tyvärr är det oftast syntetiska garner man hittar.

Garngalning som jag är spenderade jag ett antal timmar på garnresearch inför vår Spanienresa (som f.ö ägde rum i mitten av maj). Man kan lätt påstå att jag är väldigt tacksam över Ravelry. Hittade ett forum och lyckades till slut samla ihop en liten lista med butiker som främst säljer garn.

Den första butiken jag besökte, Lanas Cinco Bolas, ligger i Malaga. Praktiskt nog på en gata med samma namn (Cinco Bolas = fem bollar)!

En annan butik jag besökte ligger i Granada. Jag kommer inte ihåg adressen, men den ligger precis vid tornet på den katedral som finns i centrala Granada. Hittar du katedralen (vilket inte bör vara så svårt efter som den ligger mitt i turiststråket) och går ett varv runt den så hittar du garanterat butiken.

Utbudet är inte lika bra som det vi har i Sverige, det är mycket akryl och mycket bomull men jag lyckades hitta lite merinoull i en butik vars namn och läge jag helt verkar ha glömt för tillfället. Den ligger i en stad strax söder om Malaga iallafall. En annan knasig sak är att det verkar vara vanligt att garnhyllorna ligger bakom disken så man måste be personalen om hjälp för att få titta närmare på nystanen. Det kan bli lite knepigt när man inte behärskar språket (mina spanskakunskaper sträcker sig inte längre än till ett blygt "gracias") men det funkar fint att peka också. Trots detta lyckades jag iallafall shoppa på mig lite garn. Såklart. Bomull och merinoull i glada (snudd på skrikande) färger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar