tisdag 29 september 2009

Livets aviga och räta

Urmoderns firar sin bloggs 2-årsdag med en tävling och sjävklart vill jag vara med och tävla!


Jag har sett boken i affärer tidigare men det har aldrig blivit av att jag läst den så det vore ju toppenkul att vinna!

Bild lånad från Urmoderns

söndag 27 september 2009

Vi har höst på balkongen

Men lämpligt nog utgör vår klängväxt en trevlig bakgrund för lite bilder.

Det har blivit lite sytt...


lite strumpstickat...


och lite shoppat.


En Crazy Zauberball inköpt på Marias Garn


och en Kundert-slända som jag hittade på The Fiber Studio på Etsy.
Strumporna är stickade i Fame trend och mönstret är Pomatomus. Jag älskar verkligen mönstret, det var superkul hela tiden och verkligen snyggt! Första gången jag provar på den typen av häl också. Håller på med ett par handledsvärmare av restgarnet, med ett improviserat mönster inspirerat av sockmönstret. Jag tror att zauberbollen också kommer att bli något strumpaktigt. Eller kanske ett par benvärmare. Beslutsångesten har satt in, det händer alltid när jag har ett extra speciellt och vackert garn.

onsdag 16 september 2009

Aktiviteter

Den senaste veckan har jag hunnit med rätt mycket. Det har varit loppis och det har varit spinncafe hos Spinspiration. Min ullsamling är numera grotesk och jag vet inte var allt ska få plats. Sen har jag hunnit med att upptäcka en "ny" garnaffär och så har jag sytt lite. Och ett IKEA-besök var det visst också. Vad jag inte har hunnit med är att fota. Dels för att kameran har varit på rymmen (den hade gömt sig under en massa tidningar i köket) och dels för att jag är lite lat.

Till helgen blir det surströmming med gamla vänner. Och nya.


fredag 4 september 2009

Dagens fynd

Dagens fynd är helt klart det svarta linnetyget jag köpte på IKEA idag. I vanliga fall brukar den här typen av tyg ligga på minst det dubbla i butikerna så när jag fick syn på tyget på IKEA var jag tvungen att ta med mig en meter hem. Trots lite oväntade fynd såsom refill till rollers (kattägarens bästa vän), tyg och lite annat, lyckades jag hålla kvittot på under 400 kr! Det är nog rekord. Ganska stolt är jag allt. Sen att jag "råkade" svänga förbi min lokala tyg/stickbutik på vägen till IKEA behöver vi inte prata så högt om. Men även det besöket blev faktiskt ganska billigt. En bra bit under 100-lappen faktiskt.

Godis

Har börjat spinna på ullen jag fick hem i början av veckan. Det första jag tänker på när jag ser garnet är godis!


Eller möjligen glass...


Ser rätt trevligt ut iallafall, ellerhur?
När jag ändå håller på och fotar tänkte jag att jag skulle visa en bild på mina färdiga vantar, dom blev riktigt bra och jag känner att godisgarnet kommer att användas på liknande sätt, randat tillsammans med ett enfärgat garn. Troligtvis naturvitt.



Det återstår att se om det blir mer vantar eller om det kanske blir ett par knästrumpor.
Eller torgvantar. Behöver jag tillägga att jag har svårt för att bestämma mig för saker och ting? Jag är verkligen ingen perfektionist, men när det gäller stickning eller att sy så är jag nitisk. Det ska vara perfekt! Det spelar ingen roll om jag får remsa upp 3 veckors stickning, blir det inte bra blir jag inte nöjd. Blir jag inte nöjd blir jag bara irriterad. Så är det.

tisdag 1 september 2009

Färg, färg, färg

Idag damp det återigen ner en sån där trevlig grå påse med mjukt innehåll i min brevlåda. Påsen var från FeltStudioUK och var fylld med härlig ull som jag beställt. Cred för snabb leverans förresten, ca 1 vecka. Innehållet:


ca 1 hg falklandsull


och ca 1 hg BFL + en liten bonusöverraskning med rosalila viscose & sparkle

Ute har det blåst som bara den och det känns att hösten är på väg. Å ena sidan är det trevligt med höstmörker. Mer stickmys och mer tv-spelande. Å andra sidan blir det betydligt mindre utomhusbad, haha. Jag håller iallafall på och laddar upp mitt vant-lager inför hösten. Just nu håller jag på med dessa:


Garnet har jag spunnit själv men jag kommer inte ihåg vad det är för ull. Men jag har iallafall köpt ullen hos Spinspiration.