söndag 31 maj 2009

stickdvala

Ja, den här veckan har både stickningen och spinningen hamnat lite i skymundan av mitt senaste projekt. Jag har sytt tygväskor i mängder! Trevliga, enkla tygväskor i glada färger. Jag måste bli bättre på det här med bilder, men snart så! Den första väskan sydde jag till Emil för att han skulle slippa släpa runt på plastpåsar på väg till och från jobbet varje dag. Väldigt populär, den har färdats fram och tillbaka Salem-Kista hela veckan. 

lördag 16 maj 2009

Mindre milda ord..

... är vad som undslapp mig igårkväll när jag tappert kämpade med att begripa mig på min nya spinnrock.  Mindre milda ord i långa ramsor.
Tillslut lyckades jag ändå, det fungerade faktiskt! 

fredag 15 maj 2009

Tofs

Jag har sett bilder på folk som har en "tofs" runt handleden, att linda upp ullen på så man slipper trassel. Knåpade ihop en egen variant idag, med hjälp av lite tvinnade garnsnoddar och några snygga lampworkpärlor. Slänger upp lite bilder senare. Har också spunnit en härva av den vackra BFL-ullen jag köpte i söndags. Det är så roligt med färgglatt garn!

måndag 11 maj 2009

Mer

Idag damp det ner ett kuvert i brevlådan. Ett sånt där mjukt paket, fyllt med ull i underbara färger. Nu är det köpstopp, ingen mer ull.

söndag 10 maj 2009


Det har hunnit bli lite garn sedan jag fick hem min första slända för ett par månader sedan. Just nu ser det ut såhär i samlingen. 

Ull å snurr

Ny blogg som jag hade tänkt tillägna spinning och stickning. Och vilken bra dag att inleda med! Har hunnit med ett besök på Spinspiration's öppet hus där jag shoppade loss totalt.  5 hg ull i olika material och färg samt en väldigt vacker slända fick följa med hem. 
Sedan åkte vi söderut för att köpa en spinnrock som jag hittat på blocket. Jättefin och billig, ett verkligt fynd!